Jopas lensi raketteja taivaalle viime yönä, tuntuu että vuosi vuodelta räiskettä riittää enemmän.  Otson kanssa törmättiin ensimmäisiin tulitteisiin jo iltapäivälenkillä, kun innokkaimmat aloittivat heti päivän hämärtyessä.  Onnekseen etäisyyttä oli kuitenkin sen verran ettei Otso kiinnittänyt asiaan mitään huomiota, ei edes niihin vinkuviin ja sinkoileviin ilotulitteisiin. 

Kotiin hankkiuduttiin hyvissä ajoin ennen puolta yötä, sillä kerrostalomme molemmin puolin on perinteisesti lähetetty raketteja matkaan runsaissa määrin.  Otsoa ei pauke olisi voinut vähempää kiinnostaa, se nukkui emännän sängyn päällä nenä pitkällä tuhisten.   Olin yllättänyt, sillä etukäteen arvelin paukkeen innostavan pieneen pöhähtelyyn, mutta sain kaikessa rauhassa taivastella ilotulitusta ja eriasteisen iloisesti aukiolla tepastelevaa väkeä.

Joulua vietettiin sukuloinnin merkeissä ja aina sopivassa välissä koirakavereiden kanssa lenkkeillen.  Hieman jännittävää oli tavata pieniä lapsia, joulupukki ja tonttuja ja kaikki kälättämässä saman katon alla.  Jännitys ilmeni lähinnä überrauhallisuutena ja korvien vinksotteluna.  Niinpä kaiken hälinän keskellä otettiin tirsat lainalelun kanssa.

322711.jpg

Otsokin sai muutaman paketin, ketun, kirahvin, jonkinlaisen linnun, purulelun ja (mikä ihmeellisintä) ihan oikean Mörön.

322712.jpg

Kettu on Otson mielestä niin ihana, että sitä ei päästetty muiden kanssa yhteiskuvaankaan.

322710.jpg

Ketun lisäksi Mörköä on hoidettu niin huolella, että täytteet tursuilevat nurkista ja vatsahaavakin on jo melkoinen.  Sairaalareissu on siis pian edessä ja Mörön piilottamista sohvan taakse harkitaan.  Mörön taskut tutkitaan säännöllisesti, sillä niistä on toisinaan löytynyt herkkuja.

Joulun välipäivinä Otsolla kävivät myös ensimmäiset koiravieraat.  Aika siistiä:)  Tämän vuoden ensimmäisen viikon Otso keskittyy koirailemaan ja emäntä jännittämään loppiaisen Kajaanin reissua.

Otson painikaveri Karkki emäntineen on myös perustanut blogin uuden vuoden kunniaksi.  Karkin kuulumisia löytyy osoitteesta http://kompiainen.vuodatus.net

Näiden jaaritusten kera oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille!