Lauantai-päivä sujui meillä taas tokokokeen merkeissä Torniossa.  Tällä kertaa alokasluokassa oli viisi koirakkoa Olavi Pajalan arvosteltavana.  Kyllä näytti göötti pieneltä paikallamakuurivissä amstaffin, kultaisennoutajan, belgin ja dobermannin keskellä!

Minusta ei ole analysoimaan suoritusta, sillä yllättäen jännitin aika paljon, tässä kuitenkin joitakin ajatuksia. Luoksepäästävyys, paikallaolo ja luoksetulo menivät oikein hyvin.  Paikallaolosta lähti piste, koska annoin jättökäskyn liian myöhään.  Seuraamisten alut olivat ok, mutta loput eivät.  Molemmissa jättävissä liikkeissä koira haahuili lähdössä ja annoin toiset käskyt ja seisomisessa jälleen ennakointia.  Olikohan niin, että hypystä lähti kaksi pistettä, koska koira korjasi rintamasuuntaansa kun pyysin sen seisomasta sivulle?  Niin tuomari ainakin kommentoi.  En muista, annoinko toista käskyä tässä...  olen toki saattanut sen tehdä.

Tuomari oli todella miellyttävä ja kommentoi tarkasti liikkeiden välissä.  Saimme nipinapin kasaan ykköstulokseen riittävät pisteet (163p.), joten Otson nimen eteen voidaan tästedes lisätä koulutustunnus TK1. 

Pisteet osa-alueittain:

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9
Seuraaminen kytkettynä 8
Seuraaminen taluttimetta 7
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 7
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutus 8


Kiitokset kasvattajalle tästä leppoisasta kaverista, josta piti tulla vain ulkoilukaveri, mutta jonka kanssa on jo nyt saanut kokeilla ja kokea niin paljon muutakin, Tuijalle ja Tanjalle jatkuvasta kannustuksesta ja ystävyydestä sekä Tuijalle vielä erityisesti vuodenvaihteen paikallaolotreeneistä!  Suurkiitokset koulutuksesta, rautalangan väännöstä ja hyvistä vinkeistä niin aikaisemmille kouluttajillemme kuin nykyisellekin tokovetäjällemme Tiinalle!  Kiitos teille kaikille kannustuksesta ja onnitteluista - tästä hetkestä otan nyt kaiken ilon irti! Nauru