Näköjään tämä blogin päivittäminen vaan jää ja jää ja jää, vaikka uusia kuvia on jemmassa ja oma tietokonekin vaihtunut vähän nykyaikaisempaan malliin.  Tämä vuodatuskin on vähän kökkö ja eräästä gööttiblogista bongasinkin paikan ilmaisille kotisivuille...  niinpä Otsonkin uudet kotisivut löytyvät osoitteesta http://otsoherra.beta.nettisivu.org/.  Kovin ovat vielä raakileet, mutta pikkuhiljaa, toivottavasti, valmistuvat.

Joulun aika meillä sujui aika perinteisesti.  Herkkuja, lahjoja, sukulointia, ystäviä ja lenkkejä koirakavereiden kanssa.  Oli ihanaa, kun sai ulkoilla päivänvalossa!  Tosin yölenkinkin tunnelmaa koettiin Karkin, Maijan, Ricon ja Avan seurassa.

Joulunpyhien jälkeen saimme vieraaksi ihanaisen Naava-neidin.  Otso oli kyllä vallan otettu ystävän viikon mittaisesta vierailusta.  Metsäpoluilla gööttejä temmelsikin välillä melkoinen lauma, kun Nila oli Tuijalla hoidossa.  Naava otti visiittinsä rennosti, kuten kuvasta näkyy.

Se nukkui tyytyväisenä s-mutkalla Otson sängyssä.  Otso puolestaan kävi välillä kurkistamassa laidan yli, josko mahtuisi viereen.

Joulun lyhyiden työviikkojen ja laiskottelun jälkeen alkoi Otson emännän takaraivossa kolkuttaa muistutus lähestyvästä tokokokeesta.  Lähinnä sellainen "mikä järjen riemuvoitto onkaan ollut ilmoittaa koira kokeeseen ja laiskotella sitten viikosta toiseen"-ääni.  Uskaltauduin tunnustamaan laiskuuteni Tuijalle ja siitähän se sitten lähti, treeniä alkoi pukata melkein joka illalle.  Suurkiitos Tuija avustasi ja tsemppauksesta!

Eilen huristelimme sitten Otson kanssa Tornioon tokokokeeseen.  Mielessä keikkui yksi tavoite ylitse muiden:  jospa paikallaolo loksahtaisi kohdalleen syksyn ongelmien jälkeen.  Jos siitä selvittäisiin, voitaisiin yrittää saada joka liikkeestä edes jokunen piste.

Hallilla oli saapuessamme menossa edellinen luokka (voittaja), joten ennätin hyvin käydä kävelyttämässä Otsoa lähiympäristössä ja puhkumassa jännitystäni pohjoisen puhurin mukaan.  Sirun tarkastamisen jälkeen pääsimme luoksepäästävyyteen, jonka Otso malttoi hienosti.  Siitä saimmekin arvosanaksi kympin.

Jännitys oli pakahduttaa minut, kun osallistujat jaettiin kahteen ryhmään paikallaoloa varten.  Olimme ensimmäisessä neljän koirakon ryhmässä ja jälkikäteen katsottuna meillä kävi törkeän hyvä tuuri.  Jätin koiran rivistöön makaamaan ja kävelin toiselle laidalle.  Sitten alkoikin piinaava sekuntien kolke tärykalvoissa.  Otso makasi levollisena paikallaan ja minä yritin näyttää mahdollisimman rennolta.  Noin minuutin kohdalla se laski päänsä etutassujen päälle ja katsoi minua korvat pystyssä.  Olin aivan varma, että nyt näemme jotain, mitä O. ei ole ennen keksinytkään esittää ja se lähtee ryömimään minua kohti tms...  Onneksi ei, ulkoa kuulunut haukku sai sen nostamaan päänsä, mutta edelleen se oli levollisena paikallaan.  Sekuntien madellessa jatkoin visiointia aiheesta "kunka ryssit paikallaolon loppuhetkillä".  No, minäkään en siinä onnistunut, vaan liike meni hienosti loppuun asti ja kymppihän sieltä napsahti.

Olin tikahtua kehästä ulos tullessani!  Meidän koe oli tässä, huomasin ajattelevani, olin niin tyytyväinen.  Toisessa paikallamakuuerässä kävi hullummin, kaksi neljästä koirasta intoutui ajamaan toisiaan takaa kehän ympäri, jolloin kolmaskin koira nousi istumaan, neljäs oli ainoa joka pysyi paikallaan.  Olin todella iloinen, että emme olleet kehässä tuolloin.

Paikallaolojen jälkeen olimmekin ensimmäisenä vuorossa.  Loppukoe meni kuin sumussa, yksi iso moka ja pari pienempää, mutta hienot pisteet saimme silti kasaan.  Liikkeestä seisomisessa Otso teki taas suunnilleen saman kuin Raahessakin - se jäi tällä kertaa seisomaan pari metriä lähdöstä ja jouduin kutsumaan sen uudestaan seuraamaan.  Jäi kyllä sitten käskyn kanssa hienosti.  Tuota se ei tee ikinä treeneissä, joten olen vähän ymmälläni...  Myös hypyllä jouduin antamaan toisen käskyn.  Olin hypervarovainen, kun yleensä O. varastaa, tällä kertaa sitten näin.  Seuraamisessa juoksuosuudet ovat aika syvältä, niitä pitäisi treenata kovasti.  Vielä en ole uskaltautunut katsomaan videota kokeesta, mutta täytynee rohkaista mielensä :)  Ensimmäisestä ykköstuloksesta olen tietysti aivan tohkeissani :D

Pisteet kokonaisuudessaan:

17.1. Tornio, tuomarina Allan Aula

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 10
Seuraaminen taluttimetta 9
Maahameno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutus 10

ALO I 188p.