Lumi puuttuu lähes kokonaan, mutta kyllä se joulu sieltä siltikin kuulemma tulee.  Otso ja emäntä kävivät etsimässä joulutunnelmaa kuusenhakureissulla ja löytyihän sitä luntakin metsän siimeksestä.  Otso otti tietysti ilon irti retkestä ja tutkimusmatkaili urakalla. 

310692.jpg

Mitä olisi metsäreissu ilman kunnon piehtarointia ja kuonon kaivamista lumeen?! 

310693.jpg

Itse joulukuusten valinnassa Otsosta ei juurikaan ollut apua.  Se kyllä juoksi edestakaisin siksakkia tarmokkaasti eikä tyrmännyt emännän valintoja, mutta omia ehdokkaita ei löytynyt:)  Puolukanvarvut ja muu lumenalainen elämä oli paljon kiinnostavampaa.

310694.jpg

Kaksi passelia joulukuusta löytyivät lopulta, ne saatiin kaadettua Otson innokkaalla avustuksella kokoontaitettavalla sahalla.  Miten niin ei saisi työntää kuonoa kiinni sahaan, kun puuta kaadetaan, eihän se ole reilua kieltää...

Niin sitten emäntä veti perässään kahta joulukuusta kohti autoa, iloisena hyppivä göötti tanssi kuusten ympäri ja emännän jaloissa ja yritti välillä tarrata hampaillaan sopivaan kuusenoksaan.  Emäntää hieman jännitti se, saisiko kuusi olla rauhassa sitten kotosalla koristeltuna.  Toistaiseksi visiot kuusen rymähtämisestä palloa kiskovan göötin niskaan ovat olleet turhia, koristelun jälkeen Otso kävi hiukan tökkimässä kuonollaan yhtä palloa ja kiinnostus tyssäsi siihen.  Se ei ole edes vaivautunut haukkumaan olohuoneessa köhöttävää kuusta.  Kun ei vain keksisi nostaa jalkaansakaan sitä vasten...

310697.jpg

Joulua odotellessa on lenkkeilty ahkerasti koirakavereiden kanssa ja tokoiltukin vielä syksyn viimeiset tokot.  Niinpä tarkkailupaikalla kotona on toisinaan tavattu myös tämän näköinen göötti.  Iik, se nukkuu hiljaa paikallaan:)

310717.jpg